Reptéri szálloda épül Ferihegyen

Budapest Airport Hotel néven Ferihegyen épül fel Magyarország egyetlen repülőtéri szállodája, a hotel a tervek szerint 2012-ben nyílik meg.

Mint a nagyitható képen látható, a szálloda a jelenlegi parkoló területén épül majd fel. A hét emeletes, 250 szobás szálloda vendégei részére közvetlen átjárást biztosítanak a 2B terminálra. További jellemzője a hotelnek, hogy különösen tágas szobákkal várja az utasokat, az átlagos szobaméret 30 négyzetméter, egy kisebb pesti garzonlakás mérete lesz.

Highslide JS

Az épület legfelső emeletén kap helyet a „sky-bar”, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik majd a repülőtérre, a futópályákon föl és leszálló gépekre, valamint a légikikötő fényeire.

A négy csillagos Budapest Airport Hotel épületének teljes területe bruttó 17.649 négyzetméter, a telek területe pedig meghaladja a 9.000 négyzetmétert.

Highslide JS

A Budapest Airport elsősorban a konferencia turizmusra, ezen belül pedig a rövid, egy-két napos rendezvényekre alapozza üzleti tervét, de számít az üzleti, illetve átszálló utasokra is.

Magyarországon a négycsillagos szállodák részesedése a vendégéjszakákból 43 százalék. Messze ez a kategória a legkeresettebb: tavaly közel 2 és fél millió vendégéjszakát töltöttek négycsillagos hotelekben. Az ötcsillagosokban 1,2 millió, a háromcsillagosokban pedig mindössze 1,6 millió vendégéjszakát vásároltak meg. A négycsillagos szállodák kihasználtsága a szakértői becslések szerint hamarosan meghaladja a hetven százalékot.

A BA közleménye szerint Nyugat-Európában már bevált modell a repülőtéri szállodák használata és Magyarországon is nagy az igény egy ilyen jellegű hotelre, ahol a nagyszerű konferencia létesítmények mellett számos parkolóhely is van. A Budapest Airport Hotel ráadásul nem egymagában állna, hiszen részese lenne egy Airport City nevű üzleti és kereskedelmi negyedben egy különálló repülőtéri városrésznek.

Highslide JS

A repülőtér üzemeltetője egy hónapja kezdte meg a tárgyalást több, nemzetközi szállodafejlesztő társasággal, amelyek a beruházás megvalósítása mellett az üzemeltetést is végzik. A lehetséges fejlesztők körét karácsony előtt szűkítik, és a “short list” összeállítása után kezdik meg a részletes tárgyalásokat.

A szállodaépítés része a BA által 2012-ig vállalt 65 milliárd forintos fejlesztésnek.

Ajánlott link:
Budapest Airport, amely egyben a képek forrása is.

Címkék: repülőtér    ujdonságok

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » VIDEÓ: Országos főépítész Ferihegyről

    2009. április 9. @ 09:47

    […] Korábbi anyagunk: Reptéri szálloda épül Ferihegyen […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL