Hidroplánok a görög tengereken

2004-ben két Twin Otter úszótalpas hidroplánnal alapították az AirSea Lines légitársaságot Korfu szigetén elsősorban arra, hogy a szomszédos Paxos szigetre legyen menetrendszerű légi szállítás.

Highslide JS

Michael Patellis görög származású üzletember harminc évig élt és dolgozott Kanadában, mielőtt e célból hazatért volna. Görög céget hoztak létre, a világ legnagyobb akkori vizirepülőgép vállalata, a kanadai Harbour Air adta hozzá tudásban a hátteret. Így természetes, hogy a fenti képen látható Twin Otter repülőgép lett a flotta alapgépe.

Highslide JS

Három év kellett ahhoz, hogy megjelenjenek további görög szigeteken is mindazon célpontokon a Jón tengeren, ami a repülőgéppel egy órán belül elérhető volt. A Twin Otterek nemcsak menetrendszerű forgalmat, hanem charter repüléseket és szigetnéző túrákat, körrepüléseket is teljesítettek.

Szintén 2007 évben inditották első nemzetközi – ha szabad ilyet az Európai Unión belül mondani – járatukat Korfu és a közel háromszáz kilométerre levő olasz város, Brindisi között. Ezen az útvonalon mind a mai napig egész évben hétfőn és pénteken egy-egy járat közlekedik.

A vállalat kanadai hátteréből adódóan további üzleti terjeszkedésre megcélozta Angliát és a 2012 évi londoni olimpiát, de ez már egy következő történet.

Addig is gyönyörködjünk a cég honlapjáról gyüjtött pazar képekben, amelyek sajnos már nem nagyithatóak.

A végén még következzék egy videó a YouTube-ról, ahol a repülőgép könnyedén kitolat a mólóról, mielőtt felszállna:

Korábbi anyagaink e témában:
Twin Otter feltámadása
Londoni anzix

Ajánlott link:
AirSea Lines Légitársaság

Címkék: külföld    légitársaság    vízirepülés

3 hozzászólás

 1. Menyus

  2008. november 7. @ 19:06

  Jó kis cikk, gyönyörű képek, és a videók remekül bemutatják a Twin Otter parádés képességeit. Majdhogynem még vízen is STOL! Remélem tényleg nekiindul ez a légitársaság a fejlődésnek, mert érdekeltségem lenne benne. 🙂

 2. Repülni jó » Vizirepülés a Maldív szigeteken - képtár

  2009. február 23. @ 14:49

  […] anyagaink: Hidroplánok a görög tengereken Twin Otter […]

 3. Seaplane International » Seaplane Operations Platform in Greece

  2012. május 13. @ 16:53

  […] Previous articles: AirGo Airways on the Greek Sea Seaplanes on the Greek Sea (Hungarian) […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL