Malév-utasokra szabott online biztosítás

Új online szolgáltatást vezet be a Malév és a Mondial Assistance nemzetközi biztosító társaság október 17-től a légitársaság utasai számára. A Mondial Assistance utasbiztosítási csomagjainak köszönhetően az utasok útlemondásra is érvényes biztosítást köthetnek a légitársaság honlapján, akár már repülőjegyük megvásárlásakor.

Az új termék a repülésen túl is garantálja a biztonságot, hiszen amíg a repülés biztonságáról a Malév gondoskodik, az utazással kapcsolatos egyéb ügyekben a Mondial Assistance nyújt segítséget. A biztosítási csomagot a Mondial „őrangyala” és a Malév légiutas-kísérői együtt népszerűsítik a médiában, akik a sajtótájékoztatón személyesen is részt vettek.

Highslide JS

A Malév utasainak mintegy 3%-a nem használta fel repülőjegyét valamilyen oknál fogva az elmúlt esztendőben. Ez több százmillió forint értékű repülőjegyet jelent. Útlemondás esetén – megfelelő biztosítás híján – az általános nemzetközi légiközlekedési gyakorlat szerint csak a módosítható kondíciókkal vásárolt repülőjegyek esetében jár vissza a jegy ára.

Az új biztosítási szolgáltatás birtokában ezentúl visszakaphatja a pénzét az az utas is, aki kevésbé rugalmas vagy kötött feltételekkel vásárolta meg repülőjegyét. Számára a biztosító a szerződési feltételekben foglaltak szerint megtéríti a repülőjegyre kifizetett összeget, vagy annak jelentős részét.

Az egyéni utazások esetén útlemondásra szóló biztosítások megkötése a hazai piacon jelenleg még nem elterjedt. A szolgáltatás ugyanakkor várhatóan hamar népszerűvé válik, különös tekintettel a magasabb árkategóriájú repülőjegyekre.

Az új szolgáltatás keretében a Malév utasai nemcsak útlemondásra szóló, de teljes körű utazási biztosítást (betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás) is köthetnek. A légitársaság és a biztosító négy csomagot kínál, melyek a repülőjegy vásárlásával együtt beszerezhetőek, de erre később, az „Utasbiztosítás” menüpont alatt is lehetősége nyílik majd. Ez utóbbi fejlesztése folyamatban van.

A speciális utasbiztosítási termékeket, fedezeteket a Mondial és a Malév kifejezetten a légitársaság ügyfelei részére fejlesztette ki. A gyakran utazók számára éves utasbiztosítást is kínál a két vállalat. Ez várhatóan az év végétől vehető igénybe a Malév megújuló honlapján. A regisztrált Duna Club tagok kártyaszintjüknek megfelelően bizonyos fedezettípusoknál magasabb kártérítési összegeket élvezhetnek.

Az új szolgáltatásról szóló megállapodást Leonov Péter a Malév vezérigazgatója és Erick Morazin a Mondial Assistancce nemzetközi utazási termékek eladásáért felelős igazgatója a mai napon a sajtó nyilvánossága előtt írta alá.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a web check-in múlt hónapban történt bemutatása után, ebben a hónapban is egy új online szolgáltatást jelenthetünk be, ezúttal a Mondial Assistance biztosítóval közösen. A Mondial Assistance e-Business-ben elért tapasztalatai lehetővé teszik számunkra, hogy az utazásbiztosítási csomagokat direkt, a Malév portálon keresztül kínáljuk utasainknak, akik akár jegyvásárlásukkal egy időben is megköthetik biztosításukat.” – emelte ki beszédében Leonov Péter vezérigazgató.

„A Malév igen gyorsan alkalmazkodik a piaci kihívásokhoz és az ügyfelek igényeihez. Új szolgáltatásait magas színvonalon vezeti be. Különösen nagy örömünkre szolgál, hogy a Malév és utasai számára az igényeiknek megfelelő utasbiztosítási megoldásokat kínálhatunk.”- mondta el az aláírást követően Erick Morazin a Mondial Assistance nemzetközi értékesítési igazgatója.

A négy különböző utasbiztosítási termék:

MALÉV utasbiztosítási csomag
(útlemondási költségek és betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás)

MALÉV útlemondási biztosítás
(útlemondási költségek, ill. járatkésés fedezet)

MALÉV betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
(gyógyíttatási és sürgősségi szállítási költségek, poggyász)

MALÉV éves utasbiztosítás – gyakran utazók számára
(útlemondási költségek és betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás gyakran utazók számára)

(Malév Zrt sajtóközleménye)

Korábbi anyagok:
Két új internetes szolgáltatás a Malévnál
Malév átalakitása – videóinterjú

Ajánlott link:
Malév

Címkék: hirek    légitársaság    polgári    ujdonságok

3 hozzászólás

 1. Repülni jó » Téli menetrend a Malévnál

  2008. október 27. @ 11:24

  […] anyagaink: Malév utsokra szabott online biztositás Malév átalakitása – […]

 2. Repülni jó » Két Malév akció - utazási szokások szerint

  2008. november 17. @ 14:10

  […] anyagaink: Téli menetrend a Malévnál Malév utsokra szabott online biztositás Malév átalakitása – […]

 3. Repülni jó » Megérkezett a Malév első Q400-asa

  2008. december 2. @ 11:59

  […] Korábbi anyagainkból: Téli menetrend a Malévnál Malév utsokra szabott online biztositás […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL