(el)Repülő délután…

Vasárnap megtartottuk első repülődélutánunkat a dunakeszi reptéren. A jó hangulatú eseményen az An-2-esen és a Cessnákon kívül lehetőség volt kipróbálni a Góbé vitorlázógépet és a motoros sárkányt is.

1repdu4.jpg
1repdu3.jpg
A kisgépes repülés minden szépségét megtapasztalhatták a jelen lévő repülő utasok és nem repülő érdeklődők. Az online jegyvásárlás miatt elkerülhető volt a sorban állás, négy órán keresztül dolgoztak a gépek a kellemes repülő időben. Pedig a meteorológiai előrejelzések mindent megtettek azért, hogy elriasszák a repdélután iránt érdeklődőket.

A repülések szünetében Kratochwill Rudolf tartott műrepülő bemutatót két nagyméretű modelljével, a Sajgó pincészet pedig kiváló borait hozta el.

1repdu5.jpg
1repdu6.jpg

Az egész délután tartó utasrepültetések során az élesebb szeműek láthatták a távolban az Óbudán repülő siklóernyősöket is. Így, vagy úgy, de jó volt a levegőn és a levegőben lenni egy kicsit vasárnap.


Highslide JS

A legkitartóbbak a nap végén szemtanúi lehettek egy autogiró repülésének is. Ez a szerkezet – sajnos – egyenlőre kuriózumnak számít még hazánkban, nem sok van belőle. Reméljük, eljön az idő, amikor ez az egyszerű és rendkívül biztonságos repülőeszköz megszokott vendége lesz a hazai repülőnapoknak vagy repülődélutánoknak…

1repdu1.jpg

Néhány nap múlva láthatják az eseményről készitett videónkat.

Fotó: Erdős Attila

Címkék: rendezvények    repülőnapok

8 hozzászólás

 1. Bényász Kinga

  2008. szeptember 18. @ 11:34

  Szeretném megtudni, hogy mikor lesz legközelebb ismét ilyen repülő délután.

  Köszönöm: Kinga

 2. Dr. Varga Sándor

  2008. szeptember 24. @ 17:40

  Kedves Kinga!

  Október 5-én vasárnap 11 órától, részletek a portálon

 3. dzsoltike

  2008. szeptember 25. @ 12:38

  Mintha emelkedtek volna az árak….

 4. Sasvári Sándor

  2008. szeptember 25. @ 21:07

  Haragszom egy kicsit az offline árakért.
  Repülőmodell nem lesz?

 5. Dr. Varga Sándor

  2008. szeptember 25. @ 22:03

  Az első délután tapasztalatai azt mutatják, hogy a közönség jól fogadta a járatok időre való beosztását, emiatt egyszerre nem tologtak az érdeklődők.
  Igy most még a szezon zárása előtt a repültetésre koncentrálunk, a betétprogramok majd tavasszal újra előjönnek és remélhetőleg nemcsak Dunakeszin, hanem más főváros környéki repülőtereken is.

 6. Verebes Veronika

  2008. október 15. @ 14:49

  Kedves Rendezők,

  sajnos csak most találtam rá erre az oldalra és az eddigi repülődélutánokról lemaradtam. Érdeklődnék, hogy mikorra tervezitek a következőt, mert szívesen meglepném egy repüléssel a férjemet?

  Köszönettel:
  Verebes Veronika

 7. Repülni jó » A második repülődélután

  2009. április 9. @ 11:59

  […] szeptemberi repülődélutánunkhoz hasonlóan meg lehetett csodálni a levegőből a Buda környéki hegyeket és a Megyeri hidat a […]

 8. Repülni jó » Jöjjön el harmadik repülő délutánunkra

  2009. április 24. @ 16:55

  […] referencia a korábbi rendezvényekről. Rövid beszámoló az első és a második repülődélutánról, videó egy AN-2 és a vitorlázógép […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL