Irány Farnborough!

Tegnap megnyilt a 2008-as farnboroughi légishow, amely 60 éves évfordulóját ünnepli idén. 100 éve pedig innen, Farnboroughból szállt fel az első angol motoros gép, a Cody Flyer.

A pavilonok között lesz a repülés pionírjainak pavilonja is, ahol többek között a Cody Flyer életnagyságú replikája is látható lesz. Ha már a történelmi gépekről esik szó, a programban szerepel a Catalina repülése is a bemutatón, sőt, egy Spitfire is látható lesz a levegőben.

A 20. század kezdetének pavilonja mellett helyet kap majd a 21. század technológiáját bemutató UAV pavilon is, ahol a pilóta nélküli robotrepülőgépeket lehet közelebbről megnézni. Az évszázadnyi technológiai különbség itt néhány tíz méterre lesz csak egymástól.

Highslide JS

Az ünnepi Farnborough nem múlhat el a Red Arrows kötelék bemutatója nélkül. Szerepelni fog a szinte már szokásosnak tekinthető vadászgépek és katonai szállítógépek mellett a B1B bombázó is.

Az Airbus természetesen jelen lesz az A380-assal, ami attól lesz ünnepi, legalábbis az Airbus számára, hogy még a hónapban átadja az Emirates és a Qantas számára is az első A380-as gépüket. A Boeing utasszállítóit az Air India új 777-300-asa képviseli majd, de a Boeing számára szinte kötelező elem lesz a 787-es projectről szóló előadás is.

Highslide JS

A július 14-20-ig zajló esemény első öt napján, a szakmai napokon valószínűleg újabb üzletkötésektől és repülőgép megrendelések bejelentésétől lesz hangos a média és a repülőipar sajtója. Farnborough ege pedig 19-20-án, hétvégén, már a nagyközönség számára rendezett légishow repülőgépeinek dübörgésétől lesz hangos.

Stábunk pedig már szorgalmasan csomagol, hogy a közönségnapról a helyszinről tudósítson videóban, képtárban, mobilvideóban, sok anyagot kinálunk a jővő héttől, miként tettük ezt a berlini repülőnapról is.

Korábbi anyagaink nagyobb repülőshow-król:
Berlin
Kecskemét
Fairford
Párizs

Ajánlott link:
Farnborough oldala, képeink forrása az oldal.

Címkék: Farnborough    külföld    repülőnapok

5 hozzászólás

 1. Repülni jó » Légitársasági hírcsokor

  2008. július 18. @ 11:13

  […] Korábbi anyagunk: Irány Farnborough! […]

 2. Repülni jó » Siófok – Kiliti jövője a prémium kategóriás kisgépes repülés

  2008. július 19. @ 05:32

  […] Korábbi anyagunk: Mobilvideó: Helikopterrel a városon át Irány Farnborough! […]

 3. Repülni jó » Globemaster Farnborough-ban

  2008. július 23. @ 17:22

  […] Korábbi anyagaink: Pápára települ a NATO szállítóflottája Irány Farnborough! […]

 4. Repülni jó » Még mindig az Airbus 380 a sztár

  2008. július 25. @ 17:55

  […] anyagaink Farnborough-ról és az Airbus 380-ról: Globemaster Farnborough-ban Irány Farnborough! A nagy fehér bálna […]

 5. Repülni jó » Mobilvideó Farnborough-ról

  2008. július 29. @ 15:14

  […] az idei Farnborough-i airshow-ról: Még mindig az Airbus A380 a sztár Globemaster Farnborough-ban Irány Farnborough! A nagy fehér bálna […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL