A Malév már bruttó árakat közöl

A Malév már tavaly októbertől bruttó, azaz az adókat és illetékeket is tartalmazó jegyárakat közöl, ami az Európai Parlament (EP) szerdai döntése értelmében jövőre valamennyi légitársaság számára kötelező lesz.

Az erről szóló uniós rendeletet második olvasatban is megszavazta Strasbourgban az EP, fellépve a félrevezető repülőjegy árak ellen. A repülőjegyet vásárló joga, hogy tudja: pontosan mennyibe is kerül a jegy, ezért a meghirdetett viteldíjaknak a jövőben tartalmazniuk kell az összes adót és díjat – tartalmazza a jogszabálytervezet, amelyet a tagállamok kormányait képviselő tanáccsal már egyeztettek.

Highslide JS

Vadásszon Malév repülőjegyre

A jövőben eszerint az utazóközönséget közvetlenül célzó információban feltüntetett repülőjegy áraknak az alapviteldíjon túl tartalmazniuk kell minden adót, el nem kerülhető díjat, pótdíjat, költséget, amely ismert a megjelenés idején. A szöveg külön kiemeli, hogy az információk átláthatóságának követelménye az internetre is vonatkozik.

A választható szolgáltatásokat világosan, átláthatóan, félre nem érthetően kell bemutatni a foglalási folyamat elején. Ezeket az opciókat – ha akarja – a vásárlónak kifejezetten meg kell jelölnie, nem lehet tehát automatikusnak venni a választást.

A Wizz Air a Malévet megelőzően döntött a bruttó jegyár közlés mellett, ami nem okozott változást a forgalmi adatokban.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyebek között éppen a nettó árazás miatt marasztalt el több légitársaságot is tavaly, mivel úgy vélte, hogy az alkalmas lehet a fogyasztók megtévesztésére. A GVH ezért piactisztítási céllal több légitársaság ellen is eljárást indított és többmilliós bírságot szabott ki.

Korábbi anyagaink:
Malév – profit és üzemi veszteség
Malév hircsokor

Ajánlott link:
Malév

Címkék: hirek

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL