Múzeumok Éjszakája Ferihegyen

Az idei Múzeumok Éjszakájának egyik népszerű programja volt a Közlekedési Múzeum és a Ferihegy Repülőgép Emlékpark rendezvénye. A Városligetből, a múzeum elől az éjszaka folyamán három alkalommal induló igen zsúfolt, ám hangulatos nosztalgiajárattal vitték a látogatókat az Emlékparkba.

ferihegy_1.jpg

Innen indultak a repteret körbejáró, a reptér működését bemutató körjáratok, amelyek a pályafényeket, a repülőgépek kiszolgálását mutatták meg és kicsit bepillantást engedtek egy működő nemzetközi repülőtér életébe. Ezekre a nemvárt nagy érdeklődés miatt a látogatók többsége nem juthatott fel, mivel csak három járat indult, limitált létszámmal.

ferihegy_2.jpg

A szervezők a helyszínen elmondták, hogy a reptérlátogatás egy folyamatosan működő szolgáltatás, így aki a Múzeumok Éjszakáján nem jutott be, az bármikor jelentkezhet csoportos látogatásra az emlékpark honlapján , a látogatási időpontkérés menüpontnál.

A Közlekedési Múzeum Repüléstörténeti és Űrhajózási kiállítása a múzeum főigazgatója által elmondott technikai okokból sajnos az éjszaka folyamán zárva volt, így a repülés iránt érdeklődők az Emlékparkban elégíthették ki kíváncsiságukat.

ferihegy_3.jpg

A park területén lévő rendezvénysátorban előadások váltották egymást, a parkban pedig a magyar repüléstörténet meghatározó típusait lehetett körbejárni, sőt, minden repülőgép nyitva volt, így a fedélzetükön és a pilótafülkékben is szabadon lehetett nézelődni, fotózni.

paintair_seta.jpg

Korábbi anyagaink:
Múzeumok éjszakája 2008
Múzeumok éjszakája repülőbarátoknak

Címkék: hirek    polgári    rendezvények

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » Repüléstörténeti gyűjtemény Washingtonban

    2008. június 30. @ 07:17

    […] anyagaink: Múzeumok Éjszakája Ferihegyen Múzeumok éjszakája […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL