Veres Zoltán az EB-re készül

vz110.jpgSzombat este beszéltem Veres Zoltán műrepülő Európa bajnokunkkal stílszerűen a budaörsi repülőtéren a hangár mellett egy padon az idei Európa Bajnokságra történő felkészüléséről.

Highslide JS

vz2.jpgvz3.jpgvz4.jpg
A gép aludni tér, nagyítsa a képeket!

Bemutatókat repült egész nap, még Szlovákiában is volt, részben ezzel készül. Meg versenyeken, az elmúlt egy hónapban Konstancában és Mariborban ért el szép eredményeket.

Romániában a Fekete tengeren rendezték az Aero Grand Prix versenyt, ahol sikerült összetettben Zolinak egy ezüstérmet elhoznia. A verseny legizgalmasabb része az air race, amikor a pilóták a forma egy autóversenyhez hasonlóan egyszerre repülnek 5 – 10 méter magasan a tenger feletti pályán, itt a legjobb köridővel megszerezte a pool pozíciót, az első helyet. A verseny azonban egy madárinvázió miatt elmaradt, így már nem tudott összetettben javítani.

Highslide JS

vz7.jpgvz8.jpg
Időmérő edzés Konstancában, amit Zoli nyert
Nagyítsa a képeket!

Rá egy hétre Szlovéniában a PP Challenge nevű meghívásos versenyen már arany érmet nyert. Itt minden versenyzőnek nyolc perce volt a szabad stílusú bemutatójára, ahol a zsűri és a közönség, utóbbi sms-sel szavazva döntötte el a helyezéseket.

Az Európa Bajnokságot július 5-13 között rendezik a csehországi Hradec Kralovéban, Zoli reméli, hogy fel tud rá készülni, a múlt heti edzőtárborba is csak egy napra tudott elmenni. Ha valaki nem tudná, kapitányként dolgozik a Malévnál, és szabad idejében, hobbiból versenyez.

Az EB-n három versenyszám, a szabadon választott program, a nyílt kötelező és a zárt kötelező gyakorlat közül az utóbbi a legnehezebb. A csapatok beadnak figurákat, melyből a rendezők összeállítják a gyakorlatot, amit 24 órával a verseny előtt tesznek közzé és egyből élesben kell a versenyzőknek azt másnap lerepülniük.

A zárt kötelezőben minden csapat a másik csapatot akarja a figurába belebuktatni úgy, hogy egy elsőre igazából lerepülhetetlen feladatot nevez meg, amit ő persze kiválóan begyakorolt.

Zoli lesz az EB-n egyszemélyes csapatunk, szurkolunk és sok sikert kívánunk neki.

Viszonzásképpen még az esti leszállás előtt Veres Zoltán ezzel a kattintással nagyítható égi rajzzal köszöntötte a Repülni Jó olvasóit, aláírásként ott repül a gépével a kép alján.

Highslide JS

A tengeri fotókat Veres Zoltán küldte.

Ajánlott link:
Veres Zoltán honlapja

Címkék: arcképek    sport

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » Légi versenyek a világban

    2008. július 3. @ 11:56

    […] anyagaink: Veres Zoltán az EB-re készül Red Bull repülőverseny a Parlament előtt – videó Besenyeiék a Várból – […]

  2. Repülni jó » Veres Zoltán az Asiana Ejtőernyős bajnokságon

    2008. november 12. @ 11:30

    […] Korábbi anyagaink: Kecskemét 2008: Veres Zoltán műrepülése Légi versenyek a világban Veres Zoltán az EB-re készül […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL