Malév – profit és üzemi veszteség

malev99.jpgA Malév 2007-ben, hosszú idő óta először pozitív eredményt, 703 millió forint adózás előtti nyereséget ért el, 14,7 milliárd forintos üzemi szintű veszteség mellett – közölte a társaság a közgyűlést követően.

A mérleg szerinti nyereséget egyszeri, privatizációs tranzakciós tételek javították, és az üzemi szintű veszteség is egyszeri tételek miatt haladta meg az egy évvel korábbi, 10,8 milliárd forintot, egyebek között a CRJ repülőgépekre elszámolt értékvesztés – a könyv szerinti és a piaci érték közötti különbség – miatt.
malev99.jpg
A repülési teljesítmény változatlan szintje mellett az anyagjellegű ráfordítások mintegy 9 milliárd forinttal csökkentek, ennek köszönhetően a Malév alaptevékenysége, a személy-, áru- és charterszállítás eredménye – 7 milliárd forinttal, mintegy 44 százalékkal javult az előző évhez képest.

A közgyűlés foglalkozott a légiközlekedési iparág helyzetével is, és megállapították, hogy az üzemanyagárak drasztikus emelkedése miatti költségnövekedés teljes egészében erodálhatja a hatékonyság növelése érdekében eddig megtett intézkedések hatását.

Éppen ezért a jövőben még erőteljesebben kell fókuszálni a reMAke programban megkezdett költségcsökkentő és bevétel generáló lépésekre. A közgyűlés ezért úgy határozott, hogy az igazgatósági és felügyelő bizottsági tagoknak a jövőben nem fizet tiszteletdíjat, hogy ezzel a légitársaság vezető testületei is hozzájáruljanak a költségek lefaragásához.

muzeum_hosszu.jpg
Személyi kérdésekről is döntöttek, az igazgatóságból 2008. március 15-i hatállyal lemondott Gönci János helyére Lambert Zoltán adótanácsadó, nemzetközi adószakértőt választották. Lambert Zoltánt megbízatása a többi igazgatósági taggal megegyező időtartamig, azaz 2011. május 23-ig szól. Lambert Zoltán a HLB Klient Plusz Kft. és HLB Klient Holding Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője.

Korábbi anyagunk:
A ködös Ferihegy – videó
Malév hírcsokor

Ajánlott link:
Magyar Légiközlekedési Vállalat

Címkék: légitársaság    polgári

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » A Malév már bruttó árakat közöl

    2008. július 10. @ 08:38

    […] anyagaink: Malév – profit és üzemi veszteség Malév […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL