Hajtóműrobbanás leszállás után

Yusuf Ibrahim, a Khartoum-i repülőtér igazgatója szerint robbanás történt a szudáni főváros repülőterén kigyulladt A-310 típusú repülőgép egyik hajtóművében, mielőtt az utasszállító lángra lobbant. A Sudan Airways menetrend szerinti járata rendkívül rossz időjárási körülmények között hajtotta végre a leszállást, a baleset már a kigurulás során történt.

A legutóbbi adatok szerint a katasztrófát 123-an élték túl, huszonnyolc a halálos áldozatok száma és 53 utas hollétéről még nem tudni.

A repülőgép korábban már megkísérelte a leszállást, de az erős homokvihar és eső miatt kitérő repülőtérre küldték tovább, a Vörös-tenger melléki Port Sudanba. Később, helyi idő szerint este nyolc körül érkezett vissza Khartoumba, ahol a repülőtér igazgatójának közleménye szerint biztonságosan végrehajtotta a leszállást, a repülőgép személyzete épp a toronnyal egyeztetett, melyik kapuhoz guruljanak, amikor a tűz kitört.

Az egyik túlélő szerint – aki egyébként szudáni parlamenti képviselő – a tűz a gép jobboldali hajtóművénél keletkezett. Abbas al-Fadini az al-Jazera hírtelevíziónak adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy a személyzet segítette és irányította az utasokat a gép elhagyásakor. A sérülteket a helyi kórházba szállították.

Egy utas teljesen sértetlenül úszta meg a balesetet. A Sudan Airways A-300-as és A-310-es gépekkel repül.

(A BBC nyomán)

muzeum_hosszu.jpg

Korábbi anyagunk:
Ütközés a földön

Címkék: katasztrófák    külföld

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL