ILA 2008 – Berlin felé repülni jó

Ha páratlan év, akkor Párizs, ha páros év, akkor Berlin, igy szervezik Európában a főként polgári gépekkel foglalkozó legnagyobb repülőszalonokat. Tavaly Párizsból fotókat hoztunk, idén Berlinből már videókat is láthat a jővő hét elején kedves közönségünk. Indul a stábunk Schönefeldre.

A kiállitás már nagyüzemben müködik, néhány előzetes hír és három hivatalos kép kedvcsinálónak.

Nagyon erős a bálna szekció. Reméljük, megérinthetjük az Airbus 380 kétemeletes gépet, talán be is mehetünk. De a teher-bálnák is sorakoznak, polgári változatban az AN 124, katonaiban az amerikai monstumok, a Galaxy és a Globemaster.

Tornado és Eurofighter vadászok, Staffel Patrouille Suisse, a svájci műrepülő formáció a közönség szórakoztatását szolgálják inkább. A második világháború vadászlegendái, a Messerschmitt 262 és a 109 is repülnek.

India kooperációban életre kelti a kis 11 személyes turbopropos német szállitógépet Dornier SS8 néven.

Három nagyitható képpel búcsúzunk egyelőre – az Airbus 380 repüléséről és a mi AN 26 -os katonai szállitógépünk leszállásáról:


Highslide JS


Highslide JS


Highslide JS

paintair_seta.jpg

Korábbi anyagaink európai repülőnapokról:
Titánok harca Párizsban
RIAT 2007 – videó

Ajánlott link:
ILA 2008, Berlin, Schönefeld

Címkék: külföld    polgári

2 hozzászólás

  1. Leadfoot

    2008. május 31. @ 16:53

    Khm… a post 30-án jelent meg. A 109-es 27-én a Berlinbe érkezéskor összetört (leszálláskor becsuklott a jobb oldali főfutó), tehát az tutibiztos nem fog repülni.

  2. Rubanyi Andras

    2008. május 31. @ 19:49

    némi segitséget szeretnék nyújtani kedves repülős szaktársamnak. A LeBourget-n megrendezett air show-t a következő évben a Farnbourogh-i váltja. Tehát az ILA-nak ehhez semmi köze nincs sőt mi tőbb a Berlini airshowt nem igen veszik komolyan. Leginkább az EADS konszern tartja életben

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL