Idén felszáll a kínai regionális jet

2008 közepén várható az első kínai regionális jet felszállása. A regionális repülésben megjelenő új szereplő valószínűleg tarolni fog majd a kinai regionális piacon, de néhány éven belül komoly vetélytársává válhat a kategória többi géptípusának is.

2007 decemberében készült el az első példány, amelyet a tesztrepülésekre készítenek fel. A tervek szerint még idén, az év közepén száll fel először az ARJ21-700-as típus.

Highslide JS

Kigurul a csarnokból az első gép (forrás: Airliners.net)

A gép a Kínában összeszerelt McDonnell Douglas MD-90-es licensze alapján készült, de jelentős módosításokkal. Új szárnyprofilt kapott wingletekkel, jobb emelkedési és gazdaságossági mutatókkal fog rendelkezni.

Egy egész típuscsalád épül majd a 700-asra. A jelenlegi 78-90 férőhelyes gépnek lesz 90-100 üléses változata is. Tervezik a jelenlegi 2 200 km-esnél nagyobb, 3 700 km-es hatótávolságú és business jet változat elkészítését is, sőt, kisméretű teherszállító változat is szerepel a tervek között.

Highslide JS

Egész típuscsalád épül majd az ARJ21-700-asra (forrás: www.acac.com.cn)

A gyár honlapján található anyagban 150 személyes változat lehetősége is szerepel, amivel már a Boeing-737-es és az A-320-as család piacát is veszélyeztetheti a kínai gép. Az ARJ21-700-asra jelenleg 141 hazai megrendelés van.

paintair_seta.jpg

Korábbi anyagunk:
Levegőbe emelkedett a Szuhoj Superjet 100

Ajánlott link:
ARJ gyár honlapja

Címkék: külföld    polgári

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL