Ukrán helikopter katasztrófája

A Fekete-tengerbe zuhant egy ukrán helikopter, a fedélzeten tartózkodók közül 19-en meghaltak – tudósít az orosz ITAR-TASS hírügynökség. A kora reggeli balesetet egy fő élte túl, de a kórházban ő is meghalt.

A katasztrófa elsődleges oka az volt, hogy a MI-8-as helikopter farok-része beleütközött egy partközeli földgáz-kiemelő platform felépítményébe, jelentette be az ukrán Naftogaz energiaipari vállalat. A tudósítások szerint a katasztrófát az időjárás nem befolyásolta, annak okait vizsgálják.


Highslide JS

A múlt hónapban is történt egy katasztrófa a térségben, abban tizenketten haltak meg, amikor az ukrán határőrség helikoptere zuhant a Fekete-tengerbe.

A MI-8 közepes szállító helikopter évtizedek óta a világ egyik legnagyobb számban használt, műszaki megoldásaiban ma már elavult, de rendkívül megbízható repülőeszköze.

Magyarországon 2008. január 31-én este szenvedett balesetet egy Mi-8-as típusú katonai helikopter a Szolnok megyei Óballa településnél, Törökszentmiklós mellett. Egy ember meghalt, ketten súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, a gép kiégett.

Korábbi anyagunk:
Lezuhant egy MI 8-as katonai helikopter
A típusról bővebben a Wikipedián olvashatnak.

Címkék: helikopter    katasztrófák    külföld

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL