Malév hírcsokor

Mozgalmas elmúlt hetet zár nemzeti légitársaságunk. Hosszas egyeztetés után aláírták a vállalat kollektív szerződését, az egyéves Oneworld tagság okán jelentős többletbevételt ünnepeltek. A jővőben pedig a moszkvai járatok Seremetyevo helyett Domogyevóra, egy több csatlakozást kináló korszerűbb repülőtérre repülnek.

Aláírták az új Kollektív Szerződést

Az új Kollektív Szerződés (KSZ), amely június 1-én lép hatályba, a rövid távú járatokon megemelte az éves repült óra limitet úgy, hogy nem használta ki a törvény adta éves 900 órás lehetőséget. A vállalat számára a több mint 10 százalékkal, évi 850 órára felemelt limit hozzájárul a Malév versenyképességének javulásához, ugyanakkor ilyen leterhelés mellett is biztosítható, hogy a hajózó személyzet mindenkor kipihenten végezze repülési feladatát.


Highslide JS

A Malév is bevezeti a cafeteria rendszert, éves szinten munkavállalónként 400 ezer forintos adómentes keretet biztosítanak. A januárban módosított ID szabályzat szerint eltörölt éves egy szabadjegyjuttatást június 1-től a Malév Zrt. újra biztosítja dolgozói részére.

Megegyezés született a pilótákkal és légi-utaskísérőkkel arról is, hogy a jelenleg alkalmazott bérezési struktúrájukat a munkáltatóval közösen úgy alakítják át, hogy az ténylegesen tükrözze a munkateljesítményt, a hozzáállást és természetesen értékelje a tapasztalatokat is

A KSZ-szel éves szinten bruttó 1,5 milliárd forint megtakarítás érhető el, a cafetéria rendszer keretében 500 millió forintot juttatnak vissza a munkavállalóknak, így az éves nettó megtakarítás 1 milliárd forintra tehető. A vezetés ugyanakkor a szakszervezetek részére írásban is megerősítette a korábban szóban többször hangoztatott szándékát, hogy amennyiben a Malév üzleti eredménye pozitívra fordul, kész többletjuttatásokat biztosítani a dolgozóinak.

3,5 milliárdos többlet a Oneworld tagságból

A Malév egy évvel ezelőtt, április 1-jén csatlakozott a oneworld szövetséghez. A tagság első évében a kilenc partner légitársaság több mint 65 ezer utast hozott a Malév fedélzetére, ami mintegy 3,5 milliárd forint többletbevételt generált.


A videón főként Malév gépek láthatók

A szövetségi hatásnak köszönhetően jelentősen bővült a Malév Duna Club törzsutasprogram kínálata, egy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt a cég törzsutasainak száma. A Malév a közelmúltban ünnepelte 100 ezredik törzsutasát – emlékeztetnek.

Nincs még vége, lapozzon

Ajánlott link:
Magyar Légiközlekedési Vállalat

Címkék: hirek    légitársaság

3 hozzászólás

 1. Repülni jó » Létrejött a világ legnagyobb légitársasága

  2008. április 20. @ 08:27

  […] Korábbi anyagaink: Malév hircsokor […]

 2. Repülni jó » Malév – profit és üzemi veszteség

  2008. június 19. @ 12:16

  […] Korábbi anyagunk: Malév hírcsokor […]

 3. Repülni jó » A Malév már bruttó árakat közöl

  2008. július 15. @ 11:17

  […] Korábbi anyagaink: Malév – profit és üzemi veszteség Malév hircsokor […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL