13 kép Oshkosh-ból – folytatás

Vissza az első részhez

osh fifi a skótokkal

Fifi a második világháború legendás repülő erődje, egy Boeing B-29 Superfortress, akit skót dudások köszöntenek. Az AirVenture sok old timer gép találkozóhelye is, amelyek bemutatókat is repülnek.

drone

A civil drónokat a kínaiak uralták és a képre kattintva elérhető a drónketrec, ahol egyszerre 15-en is versenyezhettek abban, hogy ki a leggyorsabb az akadálypályán.

osh icon

Révbe ért az ICON A5 kétéltű hidroplán is, ezért a cég az első sorozat gyártott példányt a Kisérleti Repülők Szövetsége ifjúsági tagozatának ajándékozta. A kulcsot az Ifju Sasok felnőtt elnöke emeli a magasba.

osh goodyear árnyék

A rendezvényen utasrepültetés is dívik. A Goodyear kormányozható léghajó mellett – ami nem vet árnyékot az AirVenture Oshkosh eleganciájára – az idén sokan repültek az old timer Ford Trimotorral is.

osh terrafugia_tf-x1

A pilóta találkozóra terveket is hoznak. A Terrafugia repülő autót gyártó cég a korábbi Transition modellje mellett, ami repült a közönség előtt, bemutatta a következő generációs helyből felszálló és négyszemélyes TF-X modelljét is. Irtunk mindkettőről a Repülni JÓ ÖSSZERAKHATÓ e-könyvünk egyik fejezetében.

osh rakétabusz

Végül az AirVenture a marhaságok terepe is. Rakéta meghajtású iskolabusz, jó poén egy rendezvényen.

Vissza az első részhez

STA TRAVEL